Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Bimle bamser

Bimle-bamser

Hos Cystisk Fibrose Foreningen har vi en maskot, der hedder Bimle. Bimle er en hæklet bamse, som forestiller en marsmand. Bamsen uddeles til små børn med cystisk fibrose, så den kan følge børnene, når de er til undersøgelser på hospitalet og bidrage til at gøre opholdet på hospitalet mere positivt.

Historien bag Bimle

Bimle-bamsen er udviklet til foreningen ud fra bogen ’Mia og Bimle’, som er lavet til børn med cystisk fibrose, så de kan dele bogen ud til deres klassekammerater. Bøgerne uddeles som klassesæt sammen med en bamse, når børn med cystisk fibrose skal starte i skole.

I bogen møder marsmanden Bimle pigen Mia, som har cystisk fibrose. Bimle lærer gennem Mia, hvad cystisk fibrose er for en sygdom, og hvordan den påvirker kroppen. Tanken med bogen er at hjælpe børnene til den bedst mulige skolestart, for jo mere klassekammeraterne og deres forældre ved om cystisk fibrose, jo nemmere er det at leve med sygdommen og passe sine behandlinger uden at føle sig alt for anderledes.

Bimle Bamser på græsplæne

Et frivilligt projekt

Bimle-bamserne bliver hæklet af frivillige over hele landet, som gerne vil støtte op om projektet. Projektet startede op i foråret 2016, og allerede i løbet af sommeren og efteråret kunne de to Cystisk Fibrose Centre begynde at dele de første Bimle-bamser ud, som spreder stor glæde.

Alle Bimle-bamser får sat et lille skilt på, hvor der står lidt om historien bag Bimle, og at Bimle-bamserne hækles af frivillige. Derudover står der navnet på den frivillige, som har hæklet bamsen.

Vil du være med?

Har du lyst til hækle Bimle-bamser til børn med cystisk fibrose? Så kan du kontakte Cystisk Fibrose Foreningen på mail info@cff.dk eller telefon 4371 4344. Så hjælper vi dig med at komme i gang.

Bimle-bamser skal hækles med bestemt garn og fyld, for at de lever op til CE-certificeringen og derved er godkendt til udlevering til børn. Derfor sender vi en Bimle-hæklepakke til dem, der ønsker at hækle Bimle-bamser for os.

Det er desværre ikke alle, der kan hækle Bimle-bamser

Hvis man selv har cystisk fibrose, eller hvis der er en i husstanden med sygdommen, kan man desværre ikke være med til at hækle Bimle-bamser, som bliver uddelt til børn med cystisk fibrose. Det er pga. den risiko, der kan være for, at eventuelle bakterier kan overleve i garnet i lang tid og derved overføres til de børn, som skal modtage Bimle-bamserne.

Vi er naturligvis rigtig kede af dette, men vi håber på alles forståelse for denne særlige problematik ved sygdommen. Læs evt. mere om bakterier ved cystisk fibrose under Bakterier og svampe.

Mor, Kristoffer og Bimle læser historie

Følg Bimle-projektet på Facebook

Meld dig ind i Facebook-gruppen ’Kreative sysler for Cystisk Fibrose Foreningen’. Her deler vi og de frivillige hæklere billeder af de Bimle-bamser, der bliver hæklet, ligesom nogle forældre deler billeder af deres barn, som har fået en Bimle-bamse.

Bimle bamserne er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Der uddeles bl.a. gaver til børn og voksne, som kommer på de to Cystisk Fibrose Centre og der uddeles ‘Gode dage’ legater én gang om året.

 

Legetøj og slik

Cystisk fibrose er forbundet med en del besøg på hospitalet – dels fordi personer med cystisk fibrose skal til månedlige kontroller på et af de to Cystisk Fibrose Centre i Danmark, og dels fordi det kan være nødvendigt med indlæggelser, hvis man skal i behandling for en bakteriel infektion.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem
Barn med maske

Brug os

Brug Cystisk Fibrose Foreningen. Vi har nemlig en lang række tilbud til dig.

Forskning

Forskning

Forskning er nøglen til ny og bedre behandling for børn og voksne med cystisk fibrose.

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR