Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Her kan du læse aktuelle nyheder, pressemeddelelser og meget mere fra Cystisk Fibrose Foreningen.

mor, far og barn kigger ind i kamera på strand og smiler

Ny lovgivning på vej

Fra januar 2024 træder "Barnets Lov" i kraft. Det har betydning for sagsbehandling af sager, der involverer børn, også på handicapområdet og dermed også mange børnefamilier med cystisk fibrose. 

Kvinde og barn sidder sammen og barnet modtager behandling med maske

Kaftrio nu godkendt til børn fra to år

EU-Kommissionen har i november 2023 godkendt behandlingen med Kaftrio til børn fra alderen to år med mindst én F508del-mutation.

Forskningspanel på patienter og pårørende

Nyt forskningspanel skal sikre involvering af CF-patienter og pårørende og dermed være med til at tilpasse fremtidens patientforløb på CF-centrene på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.

Cystisk Fibrose Awareness Week

International Cystisk Fibrose Awareness Week uge 47

Vær med til at skabe kendskab og forståelse for livet med cystisk fibrose, og fortæl din omgangskreds hvad cystisk fibrose betyder for dig.

Medicintilskud til DEKAS frafalder

DEKAS mister fra 15. november 2023 status som lægemiddel, men kan erstattes af andre vitamintilskud ved cystisk fibrose.

Ferielukket i uge 42

Sekretariatet holder ferielukket i uge 42

Bekymring for adgangen til psykologrådgivning

Vi har som forening i dag sendt et brev til ledelsen på Rigshospitalet, da vi er bekymrede for adgangen til psykologstøtte for børn og voksne ramt af cystisk fibrose

Organdonation efter cirkulatorisk død

Siden 1990 har det i Danmark været muligt at donere organer efter konstatering af hjernedød. Fra august 2023 er det også muligt at donere organer efter konstatering af cirkulatorisk død.