Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Her kan du læse aktuelle nyheder, pressemeddelelser og meget mere fra Cystisk Fibrose Foreningen.

NY NATIONAL UNDERSØGELSE AF PÅRØRENDE

En ny undersøgelse af pårørende i Danmark viser, at pårørende spiller en stor og vigtig rolle i et sygdomsforløb, men at også de pårørende selv har brug for støtte og hjælp, hvis ikke rollen som pårørende skal gå ud over egen trivsel og helbred. 

VI RINGER I ØJEBLIKKET TIL VORES MEDLEMMER

Hvis du oplever at få et opkald fra Cystisk Fibrose Foreningen, så er det rigtig nok. Vi ringer nemlig her i april til vores medlemmer og andre støtter af cystisk fibrose-sagen

ETISK RÅD UDTALER SIG OM FOSTERUNDERSØGELSE

Etisk Råd har i dag udsendt deres udtalelse og anbefalinger til fosterundersøgelser. I Cystisk Fibrose Foreningen finder vi det positivt, at Etisk Råd bakker op om fosterundersøgelser som offentligt tilbud til alle gravide, men er også ærgerlige over bekymringer rejst i Rådets udtalelse. 

Nu kan du søge et Gode Dage Legat

Fra d. 8. april til og med 21. maj kan du søge om et Gode Dage Legat, hvis du er barn, ung eller voksen med cystisk fibrose. Et Gode Dage Legat er et legat på op til 10.000 kr. til en selvvalgt oplevelse, ting eller aktivitet, der kan give glæde i en svær sygdomsperiode. 

Aktivt fravalg til organdonation

SVM-regeringen har stillet beslutningsforslag om aktivt fravalg som model for organdonation. Det bakker vi op om i Cystisk Fibrose Foreningen. 

Hænder i fællesskab

Generalforsamling 29. april 2024

Deltag i Cystisk Fibrose Foreningens Generalforsamling d. 29. april 2024 kl. 18-20 online eller i Aarhus og sæt dit præg på foreningen.

Udfordringer med indpakning til Creon

Nogle medlemmer har oplevet udfordringer med indpakningen til lægemidlet Creon. Producenten bag, Viatris, melder til Foreningen, at de er fuldt i gang med at få løst udfordringen.  

Godt Nytår 2023

Godt nytår og stor tak for opbakningen og engagementet til alle medlemmer, bidragsydere og frivillige. Det stærke fællesskab for børn og voksne med cystisk fibrose har givet gode resultater og oplevelser i 2023.