Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Bliv frivillig

Flere af Cystisk Fibrose Foreningens tiltag og arrangementer kan kun lade sig gøre takket være frivillige kræfter. Kunne du også tænke dig at hjælpe?

Læs mere herunder om, hvordan du kan hjælpe som frivillig.

Frivillig til at hækle Bimle-bamser

Hækler du stramt og kan følge en opskrift til punkt og prikke, så er det lige dig, vi søger til projekt Bimle. Bimle-bamsen er en hæklet bamse, der uddeles til små børn med cystisk fibrose, så den kan følge børnene, når de er til undersøgelser på hospitalet og forhåbentlig bidrage til at gøre opholdet på hospitalet mere positivt.

Alle Bimle-bamserne får sat et lille skilt på, hvor der står lidt om historien bag Bimle-bamsen og navnet på den frivillige, der har hæklet den enkelte bamse. Bimle-bamserne skal hækles og samles efter opskriftens anvisninger og med bestemt garn og fyld for at leve op til CE-certificeringen, der godkender dem til udlevering til småbørn. Derfor sender vi en Bimle-hæklepakke med materialer og anvisninger til dem, der ønsker at hækle Bimle-bamser for os.

Er du en erfaren hækler og har du lyst til at glæde børn med cystisk fibrose? Så kontakt os på info@cff.dk eller telefon 43 71 43 44, så hjælper vi dig med at komme i gang.

Du kan læse mere om projektet her.

OBS. På grund af risiko for krydsinfektion kan du desværre ikke hjælpe hækle Bimle-bamser til børn med cystisk fibrose, hvis du selv – eller en anden i din husstand – har cystisk fibrose.

Frivillig til at kreere gule ænder til organdonationsdagen

Cystisk Fibrose Foreningen sætter fokus på vigtigheden af at tage stilling til organdonation. Det gør vi bl.a. i forbindelse med den årlige organdonationsdag ved hjælp af små gule ænder. Idéen er, at man kreerer en lille gul and (hæklet, strikket, formet i ler eller noget helt fjerde), sætter et skilt på den, hvor der står et budskab om at tage stilling til organdonation, og derefter sætter man den gule and et sted i offentligheden, hvor andre kan finde den og måske blive inspireret til at registrere sin holdning til organdonation på sundhed.dk, hvis de ikke allerede har gjort det.

Vil du være med til at lave gule ænder? Så kontakt os på info@cff.dk eller telefon 43 71 43 44. Du kan læse mere om ‘Den gule organ-and’ her.

Frivillig i en lokalafdeling

Cystisk Fibrose Foreningen har fire lokalafdelinger, der hver især planlægger og gennemfører flere arrangementer i lokalområderne for medlemmer af foreningen. Kunne du tænke dig at være med til at gøre en forskel som frivillig i en af vores lokalafdelinger? Så tag gerne kontakt til den lokalafdeling, der er relevant for dig og høre mere om dine muligheder.

Find kontaktinfo på lokalafdelingerne her

Om foreningen

Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til cystisk fibrose, og formidler historier fra dagligdagen om livet med sygdommen. Her kan du læse alt fra foreningens arbejde med forskning, mærkesager til organisatoriske oplysninger og medlemsfordele. 

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR