Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Corona- og influenzavaccination i efteråret 2022

Sundhedsstyrelsen meldte i dag ud, hvordan efterårets vaccinationsprogram ser ud, hvem der anbefales at få corona- og influenzavaccination samt hvor og hvordan det kommer til at foregå. De netop godkendte variant-opdaterede coronavacciner fra Pfizer og Moderna vil blive benyttet, og de har vist sig at give bedre og bredere beskyttelse mod de aktuelle varianter

02. september 2022


Myndighederne iværksætter efterårets vaccinationsprogram den 1. oktober, men begynder allerede at vaccinere plejehjemsbeboere og personer over 85 år den 15. september 2022.

Covid-19 boosterstik med variant-opdaterede vacciner

Alle personer i Danmark, som er over 50 år, vil modtage en invitation til en corona-booster-vaccination i e-boks inden den 1. oktober. Man vil kunne bestille tid så snart man har modtaget invitationen, så selve vaccinationerne kan begynde den 1. oktober.

Udvalgte personer under 50 år, som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med Covid-19, vil kunne få en boosterstik på baggrund af en individuel vurdering. Der skal være gået mindst 3 måneder siden sidste stik. Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at pårørende til personer i særligt øget risiko, udvalgt sundhedspersonale og gravide bliver booster-vaccineret mod Covid-19.

De nyligt godkendte variant-opdaterede vacciner fra Pfizer og Moderna, som er en videreudvikling af de oprindelige mRNA vacciner, vil blive benyttet i efterårets vaccinationsprogram. Sundhedsstyrelsen oplyser, at de giver en bedre og bredere beskyttelse og er lige så sikre som de oprindelige vacciner.

Influenzavaccination

I vaccinationsprogrammet tilbydes – og anbefales – også en influenzavaccination til alle over 65 år og personer med visse kroniske sygdomme, børn fra 2-6 år, udvalgt sundhedspersonale og gravide.

Personer over 65 år vil modtage en invitation i deres e-boks, mens andre i målgruppen selv kan bestille tid på vacciner.dk

Man kan vælge at få sin influenzavaccination samtidigt med sit Covid-19 boosterstik, hvis man er i målgruppen for begge vaccinationer.

Hvor foregår vaccinationerne?

Vaccinationerne vil fortsat hovedsageligt foregå i vaccinationscentre, men de enkelte regioner planlægger selv deres vaccinationsindsats og det vil også i nogle regioner være muligt at blive vaccineret hos praktiserende læger og på apoteker. Sundhedsstyrelsen arbejder på et Danmarkskort, der giver overblik over vaccinationssteder.

Læs mere i Sundhedsstyrelsens nyhed om efterårets vaccinationsprogram her.

 

Zoom-møde

Covid-19 og cystisk fibrose

Cystisk Fibrose Foreningen vil meget gerne orientere og informere om Covid-19 og vaccinationer. Lægefaglige spørgsmål skal dog stilles til lægerne på dit Cystisk Fibrose Center.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR