Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Covid-19- og influenzavaccinationer til personer i øget risiko og pårørende til personer med nedsat immunforsvar

 

13. september 2022

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer, der er i øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 og influenza, bliver vaccineret mod covid-19 i efteråret. Retningslinjerne for, hvem der er omfattet, og hvordan de bliver vaccineret, ligger nu klar.

I Sundhedsstyrelsens nye pjece ”Skal jeg vaccineres?” kan du få overblik over de grupper under 50 (for vaccination mod covid-19) og under 65 (for vaccination mod influenza) der kan blive vaccineret. Her kan man læse, at personer med kroniske lungesygdomme og personer med nedsat immunforsvar, herunder personer der er transplanterede samt transplanteredes pårørende er i målgruppen for covid-19- og influenzavacciner.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at man selv kan gå ind på www.vacciner.dk og bekræfte, at man er i målgruppen og bestille tid fra den 20. september og blive vaccineret fra den 1. oktober.

Læs mere i pjecen her.

På Sundhedsstyrelsens Danmarkskort kan du se, hvor du kan blive vaccineret. Der findes mulighed for vaccination både i offentlige og private vaccinationscentre samt hos en del praktiserende læger. Se kortet her.

Læs Sundhedsstyrelsens nyhed om anbefaling af vaccination af personer i øget risiko her.

 

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR