Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Udforringer med Creon låg

Flere med cystisk fibrose har udtrykt udfordringer med at få låget til produktet Creon af. Foreningen har derfor rettet henvendelse til producenten bag, Viatris, der arbejder på en løsning. 

11. januar 2024

Mennesker med cystisk fibrose skal indtage enzymer i forbindelse med hvert måltid for at kunne nedbryde maden og optage næringsstoffer. Derfor benytter mange lægemidlet Creon, der indeholder enzymer. 

Udfordringer med låget til Creon 

Fra medlemmer forstår vi, at flere har oplevet udfordringer med at få låget af Creon af, hvilket frustrerer i den daglige behandling af sygdommen. På den baggrund har Foreningen derfor rettet henvendelse til producenten bag, Viatris, der hurtigt er vendt tilbage med svar.

Viatris fortæller, at de er ærgerlige over, at indpakningen til Creon volder nogen problemer for nogen af patienterne. Det er ikke ønsket. De er derfor fuld gang med at løse udfordringen med indpakningen i dialog med deres samarbejdspartnere. Tidshorisonten for dog endnu ukendt. 

Det er vi rigtig glade for at høre og ser frem til en opdatering af indpakningen. Tak for hurtigt svar til Viatris og til de medlemmer, der gjorde opmærksomme på udfordringen. 

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem
Forskning

Forskning

Forskning er nøglen til ny og bedre behandling for børn og voksne med cystisk fibrose.