Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Forlængelse af kompensationsordning til 30. juni 2021

Et flertal i Folketinget har vedtaget at forlænge ordningen, der giver personer i øget risiko og nære pårørende mulighed for at blive hjemme, hvis deres arbejdsplads ikke kan tilpasses corona-retningslinjerne, eller de ikke kan arbejde hjemmefra.

24. marts 2022

Ordningen trådte oprindeligt i kraft den 20. maj 2020 og er blevet forlænget i flere omgange. Den stod i denne omgang til at udløbe den 31. marts, men bliver nu forlænget til den til den 30. juni 2021. Ordningen giver personer i øget risiko mulighed for at få sygedagpenge, hvis de ikke kan udføre deres arbejde. De arbejdsgivere der udbetaler løn under fraværet har mulighed for sygedagpengerefusion fra første fraværsdag.

I en nyhed om forlængelsen fra Beskæftigelsesministeriet udtaler beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard:

”Selv om vi heldigvis kan se lyset for enden af tunnelen i vores kamp mod corona, så har vi fortsat behov for restriktioner. Derfor er det kun rimeligt, at der fortsat er hjælp at hente for de familier, lønmodtagere og selvstændige, som er hårdt ramt. Jeg er glad for, at et flertal i Folketinget fortsat bakker op om det.”

For de familier der er på ordningen, har det haft utroligt stor betydning, at personen i særligt øget risiko eller en pårørende har haft mulighed for at blive hjemme og undgå smittefare. Det har betydet genforening af familier der har levet adskilt, indtil de kunne komme på ordningen, og det har betydet en betragtelig reducering af bekymring for smittefare.

Cystisk Fibrose Foreningen har i samarbejde med Danske Handicaporganisationer fra starten af coronakrisen arbejdet intensivt på flere fronter for at skaffe løsninger for personer med cystisk fibrose og deres nære pårørende. Det er derfor glædeligt, at ordningen for de særligt sårbare og deres pårørende forlænges igen.

 

Læs nyheden på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside her.

 

Læs om kompensationsordningen på vores hjemmeside.

 

Læs om Jan og hans familie, som blev genforenet, efter Jans kone kom på lønkompensationsordningen.

Jan og has hustru

Start en indsamling

Kunne du godt tænke dig at starte din egen indsamling til fordel for Cystisk Fibrose Foreningens arbejde?

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR