Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Kaftrio nu godkendt til børn fra to år

EU-Kommissionen har i november 2023 godkendt en udvidet indikation for behandlingen med Kaftrio til børn fra alderen to år med mindst én F508del-mutation.

30. november 2023

Det betyder, at endnu flere børn får adgang til den nye CFTR-behandling. Hidtil har Kaftrio kun været godkendt for børn ned til seks år.

Medicinaftale giver hurtig adgang til ny behandling

Særligt børn i Danmark forventes hurtigt at få adgang til den nye behandling grundet den innovative porteføljeaftale, der i 2018 er indgået og senere forlænget mellem Amgros og medicinalfirmaet bag den nye CFTR-behandlinger.

Den aftale betyder, at mennesker med cystisk fibrose i Danmark har adgang til de nyeste behandlinger fra medicinalfirmaet – og nu altså også børn fra to år.

Flere skal have glæde af nye behandlinger

Vi hører som forening, at mange af vores medlemmer har positive erfaringer med den nye CFTR-behandling. Godkendelsen af Kaftrio ned til to år har vi derfor set frem til.

I Cystisk Fibrose Foreningen ser vi gerne at endnu flere mennesker med cystisk fibrose får glæde og gavn af nye behandlingsmuligheder mod den svære sygdom - også de børn og voksne der i dag desværre ikke oplever stor effekt af de eksisterende behandlingsmuligheder.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem
Barn med maske

Brug os

Brug Cystisk Fibrose Foreningen. Vi har nemlig en lang række tilbud til dig.

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR