Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Medieomtale af positive effekter af Kaftrio hos personer med cystisk fibrose

Flere medier har på det seneste bragt artikler der omtaler den positive effekt, som rigtig mange personer med cystisk fibrose oplever efter, de er begyndt at få den nye cystisk fibrose-behandling Kaftrio. I flere af artiklerne udtaler cystisk fibrose-læger sig om de erfaringer de har gjort sig, siden medicinen blev taget i brug sidste år. De oplever, at patienterne får en tung sygdomsbyrde løftet fra deres skuldre, og at man nu kan være mere optimistisk, når man taler om forventet levealder for personer med cystisk fibrose.

06. oktober 2021

Kaftrio er den seneste i rækken af revolutionerende medicin, der behandler den grundliggende defekt, der er årsag til cystisk fibrose. Medicinen blev godkendt i EU i august sidste år, og takket være en aftale der i 2018 blev indgået mellem regionerne og medicinalfirmaet bag de nye CFTR-modulatorer, kunne medicinen hurtigt tages i brug i Danmark.

I sidste del af 2020 begyndte meldingerne at komme om, hvordan Kaftrio kan ændre livet for mange med cystisk fibrose, og nu udtaler både cystisk fibrose-læger og patienter sig i pressen om de utroligt positive erfaringer de har gjort sig med den nye behandling.

For eksempel siger Tacjana Pressler, som er overlæge på Afdeling for Infektionssygdomme på Rigshospitalet, til Dagens Medicin:

”Det er stadig meget tidligt at evaluere på behandlingen, men vores første erfaringer er enormt positive. Så godt som alle patienter hoster mindre og deres livskvalitet har også fået et markant løft. Det er en helt ny verden, som denne behandling har åbnet op for.”

Til Danmarks Radio siger Birgitte Mortensen, som har cystisk fibrose:

”Der var ikke nogen af os, der havde troet, vi skulle opleve det her. Vi har aldrig troet, det var muligt, så lige pludselig giver det nyt liv, nye lunger. Du kan det hele.”

Læs artiklerne her:

Dagens Medicin:

”Læger måber over ny behandling af cystisk fibrose”

Rigshospitalet – nyheder:

”Ny behandling ænder patienters liv markant”

Danmarks Radio – dr.dk:

””Jeg tudbrølede, og lægerne var nærmest lige så tårevædede”: – Patienter kalder ny medicin mod cystisk fibrose et mirakel”

Medicinsk Tidsskrift – Respiratorisk Tidsskrift:

”Ny kombinationsbehandling ændrer livet for patienter med cystisk fibrose”

Læs mere om CFTR-modulatoren Kaftrio her.

 

Ung kvinde undersøges

Behandling

Børn og voksne med cystisk fibrose bruger 1-3 timer om dagen på livsnødvendige behandlinger foruden indlæggelser og månedlige hospitalskontroller.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR