Spring navigationen over og gå direkte til indhold

SKRIDT FOR SKRIDT: Seje deltagere satte det lange ben foran for børn og voksne med cystisk fibrose og indsamlede over 160.000 kr

Lørdag d. 18. september satte over 85 deltagere og deres venner og familie det lange ben foran for bedre og længere liv, da Cystisk Fibrose Foreningens virtuelle indsamlingsløb SKRIDT FOR SKRIDT løb af stablen for allerførste gang.

24. september 2021

”Det er imponerende, at så mange bakkede op om Cystisk Fibrose Foreningens første SKRIDT FOR SKRIDT event og med et super flot resultat. Deltagelsen foregik på så mange fine måder, og det er dejligt, at deltagerne havde en rigtig fin dag. Nogle gik, andre løb. Nogle deltog alene, andre havde samlet venner og familie, og lavet en lille lokal event ud af det. Nogle spurtede af sted, andre satte tempoet, så både børn og bedsteforældre kunne følge med. Alle satte de fokus på cystisk fibrose, og sammen samlede de over 160.000 kr. ind til bedre og længere liv. Tusind tak til alle, der på forskellig vis har bakket op om vores nye indsamlings event SKRIDT FOR SKRIDT. Tak til alle, der har samlet ind blandt familie og venner. Tak til alle, de har støttet indsamlingerne og tak til alle der i lørdags skridt for skridt var med til at skabe bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose.” Helle Ousted, Direktør i Cystisk Fibrose Foreningen

Efter en kort fælles start på zoom, skød Cystisk Fibrose Foreningens direktør, Helle Ousted, kl. 10 løbet igang. Der var deltagere med fra det meste af landet, fra Færøerne, Norge, Sverige og sågar Spanien. Det var op til de enkelte deltagere, om de ville løbe eller gå, ligesom de også selv valgte rute, distance og selskab på turen. Her kan du se, hvordan nogle af de seje deltagere markerede dagen.

Manja gik for Alba på 5,5 år, der har cystisk fibrose, og Albas lillebror Conrad på snart 3 år, der er rask bærer.

”Før jeg fik Alba, kendte jeg ikke rigtigt til sygdommen, og det tænker jeg, at mange andre mennesker, der ikke har den tæt inde på livet, heller ikke gør.” Manja Helgeby

Som mange andre kendte Manja ikke rigtigt til cystisk fibrose, før hun selv fik et barn med cystisk fibrose. Og det er netop en af årsagerne til, at hun meldte sig til SKRIDT FOR SKRIDT. Hun ville gerne være med til at “gøre opmærksom på sygdommen og også sætte fokus på, at mange mennesker lever med sjældne sygdomme, som ofte bliver “glemt/overset”. Har man kræft, kan alle relatere til det på den ene eller anden måde. Har man cystisk fibrose, så ved man ikke, hvad det er.”

Derudover deltog Manja for at støtte sin datter og alle de andre med cystisk fibrose. Og så ville Manja også gerne bidrage til og mærke det fællesskab, der opstår, når man står sammen om et godt formål.

Manja deltog sammen med sine to skønne unger samt hendes gode veninde Ann-Kristine og venindens børn Frida på 9 år og Alfred på knap 2 år. De planlagde at gå/løbe en rute på 3-5 km. ”Det bliver nok også med løbecykler og klapvogne – og måske en fejring ved “målstregen” med champagne i børneudgave,” fortalte Manja inden løbet.

Team Dyrstrøm trak endnu engang i løbetøjet til fordel for cystisk fibrose sagen og slog to fluer med et smæk

”I år har Team Dyrstrøm, tænkt sig at løbe /gå 7 km. Og det gør vi til Høstløbet 2021 i Asnæs. Så vi har både gang i det virtuelle og i et rigtigt løb. Og på den måde kan vi skabe synlig opmærksomhed på Cystisk Fibrose.” Karina Dyrstrøm.

Det var langt fra første gang, at Karina og resten af Team Dyrstrøm trak i løbetøjet for at sætte fokus på cystisk fibrose og samle ind til bedre og længere liv for dem, der lever med sygdommen. Karinas ældste datter, Trine, har cystisk fibrose, og den løbeglade familie gør derfor sit for at udbrede kendskabet til sygdommen.

Næste gang, de lufter Cystisk Fibrose Foreningens logo, er til december, hvor de planlægger at løbe 10 km. til Svinninge Juleløb.

Lone satte det lange ben foran for sig selv og alle de andre, der lever med cystisk fibrose

”Jeg er meget overrasket og rørt over, at det er lykkes for mig at samle så mange penge ind til fordel for Cystisk Fibrose.” Lone Primdal Kristoffersen

Sisse Lindstrøms far har mistet to søskende. En bror der døde som 14 årig af cystisk fibrose, og en søster der døde som baby – muligvis også af cystisk fibrose.

“Sygdommens konsekvenser for min farmor, som mistede 2 børn , var store. Dengang i 50’erne, hvor hendes søn var syg, var mulighederne jo anderledes end i dag. Det var en sorg, der lå over hende hele livet,” fortæller Sisse Lindstrøm, der ligesom sin far desværre har sendt genet videre til næste generation.”Selv om mulighederne er blevet udvidet i dag, så er det jo ikke en sygdom, mange bliver gammel med. Og det kræver jo stadig massiv behandling, hvis man skal gøre sig håb om et langt liv. Jeg syntes derfor, det er vigtigt, at man øger forskningen på området, og at der er fokus på at give dem, der er ramt, alle de bedste rammer for et så godt liv som mulig. Og derfor er det et fantastisk initiativ, I laver, som øger fokus på sygdommen.”

Sisses mor Grethe og hendes søster Rikke var også med, da SKRIDT FOR SKRIDT løb af stablen. Mens Sisse gik i Stilling ved Skanderborg og Grethe i området omkring Skejby hospital, gik Rikke turen i Malagas sol og varme sammen med sin mand og søstrenes far.

 

Fysisk aktivitet

Kan man lave fysiske aktiviteter, når man har cystisk fibrose? Det anbefales faktisk at træning varieres, så vejrtrækningsmusklerne styrkes. Læs historier om hvordan cystisk fibrose ramte holder sig aktive i hverdagen.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR