Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Solsikkesnoren udbredes yderligere i Danmark

Sidste år introduceredes Solsikkesnoren i Københavns Lufthavn. Her kunne personer med skjulte sygdomme eller handicap hente snoren, som signalerer til personalet, at bæreren kan have behov for ekstra tid, forståelse, tålmodighed eller hjælp. Nu rulles Solsikke-programmet videre ud i Danmark, hvor det er planen, at få mange flere virksomheder til at deltage.

11. maj 2021

Sidste år gjorde Solsikkesnoren sit indtog i Danmark, da Københavns Lufthavn, som første virksomhed i Danmark, indførte Solsikke-programmet. Solsikkesnoren kan bæres af personer med usynlige diagnoser og handicap, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere, i for eksempel lufthavne, at der kan være behov for ekstra tid, forståelse, tålmodighed eller hjælp under besøget.

Dengang fortalte Victoria, som har cystisk fibrose, i B.T. om hvordan snoren kunne blive til gavn for hende. Læs artiklen her.

 

Blev en succes og udbredes nu yderligere

Solsikkesnoren blev en succes i lufthavnen, og nu samarbejder Videnscenter om handicap med Stine Ringvig Marsal, som i sit arbejde i Københavns Lufthavn fik Solsikkesnoren til Danmark, om at udbrede kendskabet til snoren til hele landet. Samarbejdet sker i dialog med Hidden Disabilities-organisationen fra Storbritannien, som står bag Solsikkesnoren.

LEGO House i Billund er en af de virksomheder, som er i gang med at indføre programmet. For nyligt offentliggjorde de, at personer med usynlige handicap, der besøger huset kan få Solsikkesnoren udleveret gratis. Samtidigt bliver ansatte i LEGO House trænet i at tage imod mennesker med behov for ekstra tid og forståelse.

 

Virksomheder kan registrere sig og få træningsmateriale

Det er planen, at mange flere virksomheder og institutioner skal registrere sig og få adgang til træningsmateriale. Derved kan de sikre, at medarbejderne har forudsætningerne for at give personer med usynlige diagnoser og handicap gode oplevelser.

I den forbindelse er et dansk website under udarbejdelse, hvor virksomheder, der ønsker at indføre Solsikkesnoren kan registrere sig og få adgang til træningsvideoer. Sitet, der lige nu er under opbygning, kan ses her.

På sitet opfordres der til, at man spreder budskabet om Solsikkeprogrammet til de virksomheder, man selv kommer i kontakt med.

Læs også om indførelsen af Solsikkesnoren i Københavns Lufthavn i 2020.

 

Positive oplevelser

Cystisk Fibrose Foreningens projekt ’Positive oplevelser’ handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Der uddeles gaver til børn og voksne, som kommer på de to Cystisk Fibrose Centre og der uddeles sports- og ‘Gode dage’ legater en til to gange om året.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR