Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vaccinering mod Covid-19 af personer med cystisk fibrose i gang

Vaccinationsindsatsen i Danmark skrider frem og det er meget glædeligt, at turen nu er kommet til flere personer med cystisk fibrose fra 16 år og opefter, som er indenfor den målgruppe, vaccinen er godkendt til. Mange med cystisk fibrose er nu visiteret, nogle vaccineres allerede i dag.

07. januar 2021

Indtil nu er disse grupper visiteret til vaccination:

  • Transplanterede fra 16 år og opefter som er inden for målgruppen for vaccinen
  • Alle fra 16 år og opefter som er tilknyttet Cystisk Fibrose Center Rigshospitalet og er inden for målgruppen for vaccinen

”Det er helt fantastisk, at der nu er taget hul på vaccination af personer med cystisk fibrose, og vi håber meget på, at alle med cystisk fibrose, som vaccinen er godkendt til, får tilbud om vaccinen inden for ganske kort tid”, siger Cystisk Fibrose Foreningens direktør Helle Ousted og fortsætter:

”Det er af meget stor betydning for de af vores medlemmer som får tilbudt vaccinen, at der nu er et meget klart lys forude. Mange i den gruppe, som får tilbudt vaccinen har været i isolation siden marts – nogle helt alene – og det er naturligvis meget stort, at de nu kan se frem til at kunne komme ud igen og være sammen med deres pårørende.”

Det går stærkt nu – opdateringer om visitering time for time

Til at begynde med så det ud til, at det ikke var alle med cystisk fibrose i målgruppen, som ville blive tilbudt vaccinen allerede nu, som nummer fem på Sundhedsstyrelsens prioriteringsliste.

”Men nu kan vi se, at det har ændret sig, i hvert tilfælde for dem som er tilknyttet Rigshospitalet, og vi håber, at det samme sker for Skejby. Det går rigtig stærkt lige nu – og der er opdateringer på hvem som er visiteret nærmest time for time.” siger Helle Ousted.

Selvom vaccinering nu er i fuld gang, også for mange med cystisk fibrose, skal vi dog stadigvæk være påpasselige.

”Der er lys forude, men vi skal stadigvæk være opmærksomme på at passe godt på hinanden særligt af hensyn til dem som vaccinen ikke er godkendt til, for eksempel børn under 16 og gravide med cystisk fibrose og alle andre befolkningsgrupper, som må vente lidt endnu” siger Helle Ousted.

Hold øje med e-boks og bestil selv tid

Efter indstillingen fra de behandlingsansvarlige læger på Cystisk Fibrose Centrene, vil du modtage en invitation til vaccination i din e-boks. Hold derfor godt øje med post i e-boks. Flere har allerede fået besked om, at de kan booke tider, og der vil komme flere invitationer ud i den kommende tid. Når du får en invitation til vaccination, skal du selv gå ind og booke tiden i vaccinebooking-systemet. Du kan opleve, at der først er tider i marts, men vi har fået oplyst, at der løbende lægges flere tider ud, så du kan med fordel prøve igen, til der dukker tidligere tider op.

Læs mere om hvad vi ved om vaccinationsprogrammet her.

Zoom-møde

Covid-19 og cystisk fibrose

Cystisk Fibrose Foreningen vil meget gerne orientere og informere om Covid-19 og vaccinationer. Lægefaglige spørgsmål skal dog stilles til lægerne på dit Cystisk Fibrose Center.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR