Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vil du være frivillig til foreningens hyggelige julemarked?

Julemarkedet har været en tradition i Cystisk Fibrose Foreningen i mere end 20 år, hvor engagerede frivillige fra hele landet er mødt op for at gøre julemarkedet til en hyggelig oplevelse for de besøgende. Helligåndshuset på strøget i København, danner ramme om julemarkedet, der i år afholdes den 25. og 26. november kl.10.00 til 18.00. Vil du være en af dem der gør julemarkedet muligt?

29. september 2022

Julemarkedet kan kun lade sig gøre takket være stor og flot indsats fra frivillige, der hjælper med at forberede og gennemføre julemarkedet. Det vil derfor være af stor betydning, hvis du har lyst til at hjælpe på julemarkedet. Kontakt sekretariatet på info@cff.dk eller 43 71 43 44, hvis du godt kunne tænke dig at være med som frivillig på julemarkedet fredag den 25. og og lørdag den 26. november 2022. Det kunne f.eks. være:

Frivillig i en bod
Som frivillig i boderne på julemarkedet vil du være med til at sælge varer, producere adventskranse eller servere mad fra caféen, alt efter hvad du brænder mest for.

Frivillig i køkkenet
Som frivillig i køkkenet er du med til at sikre den løbende forsyning af kaffe, glögg, æbleskiver, sandwich, æblekage med mere til cafeen.

Julemand/-kone eller nisse på strøget
Som julemand/-kone eller nisse spreder du julestemning på Strøget, deler godter ud til børnene og viser forbipasserende vej til julemarkedet.

Opbygning og nedtagning af julemarkedet
Som frivillig til opbygning torsdag den 24. november fra kl. 9, er du med til at sætte boderne op, samle reoler og pynte salen. Nedtagning finder sted lørdag den 26. november fra kl. 18 til 22, her pakker vi det hele sammen og sætter på paller klar til afhentning.

Du kan også hjælpe ved at donere og/eller producere varer til julemarkedet

Det kunne for eksempel være:

Julesysler og håndarbejde
Er du vild med at strikke, sy, hækle, filte, snitte i træk, arbejde med ler eller andre spændende sysler? Så hjælpe os ved at donere dine hjemmelavede ting til julemarkedet. Det må meget gerne være julevarer, men kan også sagtens være alt muligt andet, som kan sælges eller bruges som gaver til årets tombola.

Hjemmebag til salg i julecafeen

Hjemmebag til caféen på julemarkedet er altid populært. Er du god til bage skærekager, tørkager, honningkager, småkager og lignende, så kan du hjælpe os med at donere kager til salg i julecaféen. Hjemmebag, der sælges på julemarkedet, skal have været i ovn ved sædvanlige bagetemperaturer og må ikke indeholde råcreme, flødeskum eller lignende. Hvis der skal bruges creme eller flødeskum, skal dette laves i køkkenet i Helligåndshuset.

Råvarer til granboden
Fra det arbejdende værksted i granboden sælges der juledekorationer, julepynt, adventskranse m.m. Til det formål efterlyser vi en række ‘råvarer’ såsom:

 • husløg
 • pyntegrønt
 • oasis og ler
 • bånd – alle forskellige slags
 • kugler og nisser – også gerne ”på stang”
 • kogler samt tørrede svampe og appelsiner og æbler – også gerne nogle, der er spray’et med guld
 • pilekranse – både færdigt pyntede kranse – og også bundne, upyntede kranse
 • flade skåle/tallerkener/glasfade til dekorationer

Gevinster til tombolaen
Har du lyst til at donere nogle gaver, som kan bruges som gevinster i tombolaen på julemarkedet, eller kender du en virksomhed, der kan bidrage med gevinster? Så hører vi meget gerne fra dig.

Pakker og varer til julemarkedet
Pakker og varer, som doneres til julemarkedet, kan sendes pr. post til:

Cystisk Fibrose Foreningen
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

– eller afleveres i Helligåndshuset torsdag den 24. november fra kl. 10 (indgang via bagsiden af huset i Valkendorfsgade 23). Kontakt sekretariatet på telefon 43 71 43 44 for at aftale nærmere.

 

Bliv frivillig

Flere af Cystisk Fibrose Foreningens tiltag og arrangementer kan kun lade sig gøre takket være frivillige kræfter. Kunne du også tænke dig at hjælpe?

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

 • Støt én gang
 • Støt fast
 • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR