Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vis hvor mange år du har været transplanteret på Organdonationsdag 2022

Lørdag d. 8. oktober er det international Organdonationsdag. Igen i år vil en lang række danskere sætte fokus på og anerkende alle, der har organdonation og transplantation inde på livet. Cystisk Fibrose Foreningen sætter også fokus på organdonation i ugen 40, og og hvis du er transplanteret, kan du hjælpe med at vise værdien af at tage stilling til organdonation ved at deltage i kampagnen +ÅR.

21. september 2022

Under overskriften ‘+år’ kan du være med til at vise, hvor mange +år (plusår), du har levet med et nyt organ, takket være en organdonor. Målet er, at få en stor andel af transplanterede med, så vi kan vise, hvor mange +år, transplanterede tilsammen har levet med et nyt organ. Se, hvad du kan gøre.

Guide

  • På et hvidt A4 papir skriver du med store bogstaver: +X år
    (erstat X med det antal år, du har levet med et nyt organ)
  • Tag et billede af dig selv, mens du holder papiret op foran dig
  • Send billedet til os på nrn@cff.dk hurtigst muligt og senest d. 6. oktober
  • Hvis du har en profil på Facebook eller Instagram, så lav også gerne et opslag på Organdonationsdagen lørdag den 8. oktober med billedet og denne tekst:

“Jeg har nu levet +X år, siden jeg fik et organ fra en donor.
I dag er det Organdonationsdag – husk at tage snakken med dine nærmeste.

#organdonationsdag, #plusår, #tagsnakken”

(Husk at erstatte X med det antal år, du har været transplanteret.)


Bemærk, at når du sender os dit billede, giver du os derved lov til at bringe det på vores sociale medier i forbindelse med Organdonationsdagen i 2022. Billederne vil herefter blive slettet.

Hvad gør vi?

Vi poster alle billederne fra transplanterede, som vi får ind, og sidst på dagen den 8. oktober tæller vi alle de ‘+år’ sammen, som vi har fået ind og laver et opslag med det!

Sidste år deltog rigtig mange transplanterede i +år, og der kom utroligt flotte opslag ud af det. Prøv selv at åbne for eksempel Facebook og søg på #plusår. Så kommer de alle frem.

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe til Nadia Rosendal Nielsen på 25 37 70 30 eller nrn@cff.dk.

Vi glæder os til at modtage en masse billeder og til at tælle de mange år sammen.

Organtransplantation

Cystisk fibrose er en sygdom, der påvirker flere af kroppens organer. Flere patienter med cystisk fibrose får på et tidspunkt brug for en organtransplantation for at overleve. Her kan du læse personlige historier om organtransplantationer, som sygdommen ofte medfører.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR