Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Physiological levels of nitrate support anaerobic growth of Pseudomonas aeruginosa by denitrification at growth rates reported in cystic fibrosis sputum

Af Laura Line et al. Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet, Danmark, Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet. Abstract, poster presentation, 28th North American Cystsic Fibrosis Conference.

Kronisk lungeinfektion med Pseudomonas aeruginosa er den mest alvorlige komplikation ved cystisk fibrose (CF). Infektionen er kendetegnet ved, at P. aeruginosa gror i biofilm i lungeslim, hvor immunforsvaret forårsager iltsvind. I dette studie har vi fundet, at fysiologiske mængder af nitrat gør det muligt for P. aeruginosa at gro uden ilt som i lungerne hos CF patienter.

Da vi tidligere har observeret at nitrat bliver omsat ved denitrifikation i inficeret CF sputum, fandt vi, at denitrifikation er aktiveret ved iltmangel og tilsætning af fysiologiske mængder af nitrat samt, at denitrifikation er nødvendig for at P. aeruginosa kan opretholde vækst ved fysiologiske betingelser. Vi har således vist, at denitrifikation bidrager væsentligt til P. aeruginosas vækst i de iltfrie zoner i inficerede CF lunger.

Infektioner

Læs artikler, nyheder om forskning i infektioner relateret til cystisk fibrose samt beskrivelser af de forskningsprojekter Cystisk Fibrose Foreningen har støttet inden for emnet.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem