Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Optimering af høje doseringsregimer med colistin i cystisk fibrose med Pseudomonas aeruginosa

Af Wang Hengzhuang, cand. med. Klinisk mikrobiologisk afdeling, Rigshospitalet, København. Præsenteret på den 40. europæiske Cystisk Fibrose Kongres i Sevilla, Spanien.

Bakterien P. aeruginosa vokser som biofilm og er den vigtigste årsag til kronisk lungeinfektion i cystisk fibrose (CF). Den foreliggende undersøgelse blev udført for at udforske høje doseringsregimer med colistin i CF-patienter med P. aeruginosa kronisk biofilm lungeinfektion.

10 CF-patienter var involveret i undersøgelsen. En dosis colistimethatnatrium (CMS) i 6MIU og 9MIU blev administreret ved intravenøs (IV) infusion i løbet af 45 minutter og 90 minutter.

Denne undersøgelse viste, at colistinbehandling af 45 minutters varighed af IV-infusion er bedre end 90 minutters varighed i IV-infusion hos CF-patienter. Behandlingen med højdosis colistin af 9MIU er bedre end 6MIU behandling på både planktoniske og biofilm infektioner af P. aeruginosa hos CF-patienter.

Infektioner

Læs artikler, nyheder om forskning i infektioner relateret til cystisk fibrose samt beskrivelser af de forskningsprojekter Cystisk Fibrose Foreningen har støttet inden for emnet.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem