Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Skal du i gang med uddannelse? Få hjælp til ansøgning om SU-handicaptillæg

Du kan ansøge om at få SU-handicaptillæg, hvis du på grund af cystisk fibrose ikke kan påtage dig et studiejob ved siden af dit studie. Du kan få rådgivning om og hjælp til ansøgningen af Cystisk Fibrose Foreningens socialrådgiver Vibeke Larsen.

04. august 2021


SU-handicaptillæg er en ydelse man får ved siden af sin almindelige SU, og skal kompensere for, at man ikke har mulighed for at påtage sig et studiejob, for eksempel på grund af en kronisk sygdom.

Du er ikke automatisk berettiget til handicaptillæg til SU, selv om du har cystisk fibrose. Det er altid en konkret vurdering, om du på grund af cystisk fibrose har så betydelige begrænsninger i evnen til at påtage dig erhvervsarbejde, at du ikke kan arbejde ved siden af et fuldtidsstudium. Derfor er det vigtigt at du i forbindelse med ansøgningen laver en grundig beskrivelse af din dagligdag og af, hvordan du er påvirket af cystisk fibrose.

Socialrådgiver Vibeke Larsen er klar til at hjælpe dig med rådgivning og hjælp til at udarbejde en ansøgning, hvis du har brug for det.

Du kan kontakte Vibeke Larsen på mail: vl@cff.dk eller ringe på tlf. 2095 3464 tirsdage ml. kl. 17.00 – 19.00

Læs mere om støttemuligheder i forbindelse med uddannelse her.

 

Uddannelse

Som studerende med cystisk fibrose har du måske oplevet særlige udfordringer i forbindelse med dit studie. Måske er der perioder med ekstra meget fravær på grund af indlæggelse, behandlingsforløb, mange ambulante kontroller eller øget træthed. Måske oplever du, at uddannelsesinstitutionen ikke har tilstrækkelig viden om hvad cystisk fibrose er, og derfor ikke har den nødvendige forståelse for de behov, sygdommen kan medføre. Du kan på denne side finde information om vejledningsmateriale og støttemuligheder.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR