Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Covid-19 vaccination 2023/2024

Alle borgere på 65 år og over samt personer under 65 år i særlig risiko for alvorligt sygdomsforløb tilbydes vaccination mod covid-19 og influenza fra 1. oktober 2023

Sundhedsstyrelsen forventer, at smitten med covid-19 og influenza vil stige henover efteråret og vinteren, som det også har været tilfældet de seneste år.

For sæsonen 2023/2024 tilbydes alle borgere fyldt 65 år vaccination for influenza og covid-19 fra 1. oktober 2023, og vil modtage en invitation med Digital Post.

Også personer under 65 år, der risikerer et alvorligt sygdomsforløb, tilbydes vaccination, men skal selv gå ind og bestille tid. Det gælder bl.a. personer med kroniske lungesygdomme for begge vacciner, og således også dig med cystisk fibrose.

Da vaccinationsprogrammet for covid-19 slås sammen med influenza, kan de to vacciner i år fås samtidig. Du kan blive vaccineret frem til 15. januar 2024.

Vaccinationerne vil foregå på regionale vaccinationssteder og på apoteker over hele landet. Placeringer og åbningstider for de enkelte vaccinationssteder vil fremgå på www.vacciner.dk.

Er du fyldt 65 år?

Er du fyldt 65 år, vil du i løbet af september modtage en invitation til vaccination mod influenza og covid-19 i Digital Post, hvorefter du kan bestille tid på www.vacciner.dk.

Sidste år – ved sæsonen 2022/2023 – var blev alle borgere på 50 år og derover tilbudt covid-19 vaccination, men i år er det altså borgere på 65 år og over, der vil modtage en invitation med Digital Post.

Er du under 65 år og i risiko for et alvorligt sygdomsforløb?

Er du under 65 år og i risiko for et alvorligt sygdomsforløb med fx kronisk lungesygdom, kan du fra 20. september gå direkte ind på www.vacciner.dk, hvor du kan bestille tid til vaccination på baggrund af en tro- og love erklæring.

Selvom du har cystisk fibrose og derfor er i målgruppe for vaccination mod influenza og covid-19, modtager du altså ikke en invitation i Digital Post, men kan selv gå direkte ind og bestille tid til vaccination.

Mere om vaccination for covid-19 og influenza

Læs mere om vaccinationsprogrammet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Læs mere om målgrupperne for Vaccinationsprogrammet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Planlægningsgrundlaget for vaccinationsprogrammet mod Covid-19 2023/2024 kan ses her.

Husk at du også altid kan tale med din læge om vaccination for lige netop dig og din situation.

Barn med maske

Brug os

Brug Cystisk Fibrose Foreningen. Vi har nemlig en lang række tilbud til dig.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR