Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Fik legat til cykel: Jeg kan ikke få armene ned

Catherine Brændeholm, som har cystisk fibrose, fik Cystisk Fibrose Foreningens legat til en cykel og købte en el-cykel. Hun havde ikke siddet på en cykel meget længe, men med den nye el-cykel har hun fået mulighed for at komme ud og cykle, og hun er sikker på, at det vil gøre gode ting for hendes helbred.

Catherine Brændeholm var spændt på, hvordan det ville være at køre på el-cykel, da hun fik et legat til en cykel. Hun har nemlig ikke siddet på en cykel, siden hun var 15 år. Men hun havde en mistanke om, at hun ville kunne lide det.

”Ganske rigtigt – jeg kan ikke få armene ned. Den første dag cyklede jeg 11 km over hele dagen men i små etaper. Jeg kan virkelig mærke en glæde ved at have fået den her helt fantastiske mulighed for at få en el-cykel. En cykel jeg har ønsket mig meget længe. Jeg er helt sikker på, at både mine lunger og min gigtkrop kommer til at elske den her cykel. Det gør den allerede.”

Cyklen gør dagene som førtidspensionist mindre trivielle
Som førtidspensionist er Catherine glad for muligheden for at kunne fylde dagene med dejlige cykelture ud i det blå. Og hun har allerede cykelambitioner.

”Jeg elsker, at jeg kan komme ud i det fri og få både luft, motion og en masse ny energi til sjælen. Jeg er førtidspensionist, så dagene bliver meget trivielle – så jeg glæder mig til at komme ud og køre landet tyndt på min nye cykel. Barren er nok sat lidt for højt” smiler hun.

”Selv om jeg er syg, føler jeg mig virkelig privilegeret over at være i et land, hvor nogen vil uddele legater til mennesker, som virkelig kan få gavn og glæde af det.

Så ærligt talt – jeg kan ikke sige andet end at jeg er meget taknemmelig. Tak er kun et fattigt ord”, slutter Catherine.

Om legatet til en cykel
Legatet til en cykel var en del af Cystisk Fibrose Foreningens Gode Dage Legat-uddeling. Legatet til cykel blev givet til personer med cystisk fibrose, der havde et ønske om at komme mere ud at cykle, fordi det ville give mere livskvalitet, lette hverdagen eller forbedre sygdomstilstanden – og som havde behov for ekstra kræfter fra motoren på en el-cykel for at det ville kunne lade sig gøre.

Selve Gode Dage Legatet kan også søges til brug til en cykel eller en anden positiv oplevelse. Det uddeles en til to gange om året. Læs mere om Gode Dage Legatet, og hvordan du søger det, her.

Om cystisk fibrose
Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen.

I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.

Læs mere om cystisk fibrose:

Positive oplevelser

Cystisk Fibrose Foreningens projekt ’Positive oplevelser’ handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Der uddeles gaver til børn og voksne, som kommer på de to Cystisk Fibrose Centre og der uddeles sports- og ‘Gode dage’ legater en til to gange om året.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR