Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Karina modtog et legat og kunne nyde en ferie i Paris med sin mor og søster

Karina Schultz har cystisk fibrose. Sidste år modtog hun et af foreningens "Gode dage"-legater, som gav et tilskud til, at hun og hendes mor kunne besøge Karinas søster, som læste et semester i Paris. De er meget tætte, og derfor betød det rigtig meget for hende, at de kunne se hinanden. Læs Karinas fortælling om deres tur til Paris herunder.

Paris – byernes by

Efterårsfarverne gør kun Paris endnu smukkere. Vi startede vores dage med at tilbagelægge en del skridt i solskin, i Paris’ gader som turister. Om aftenen kom jeg hjem og tænkte, at jeg endnu en gang havde formået at gå de mange skridt og ikke føle mig begrænset af min lungefunktion. Gåturene fortsatte langs Seinen med betragtning af de gamle bygninger. Når jeg trængte til en pause og lige skulle have hostet igennem, besøgte vi fortovscaféerne og fik varmen med løgsuppe.

Vi var jo heldige at have vores egen Parisien til at vise os rundt og bl.a. opleve de smukke haver. Apropos haver, så besøgte vi Orangeriet, hvor Monets Åkande-billeder hænger. De har altid haft en beroligende effekt på mig, og da jeg stod i de smukke ovale rum, blev jeg helt rørt. Et øjeblik, hvor sygdommen ikke fyldte, men hvor jeg bare fandt ro og glæde over, at vi var sammen.

En af dagene, hvor det var koldt, smuttede vi i Galeries Lafayette. Vi var så heldige, at den berømte juleudsmykning allerede var fremme, og vi gik og snakkede om, hvordan vi skulle holde jul, når min søster kom hjem. Som prikken over i’et fangede vi den smukkeste solnedgang over Paris’ hustage med Eiffeltårnet i baggrunden, inden vi igen skulle spise et af de mange gode steder, der er i Paris. For som CF’er spiller mad jo en stor og vigtig rolle, og jeg må sige, at det franske køkken viste sig at være yderst tilfredsstillende.

Dagene i Paris, hvor vores trekløver var samlet, har givet så mange smukke billeder på nethinden og minder der varmer i perioden, jeg har haft efterfølgende. Det er ture som disse, der gør, at man kæmper videre. Når det hele ser sort ud og IV-kurene ikke har effekt, så er det håbet om flere minder og oplevelser med dem man elsker, der giver en fightermentalitet.

Endnu en gang en rigtig stor tak for at give mig nogle ”gode dage” i Paris.

Af Karina Schultz

Læs mere om Cystisk Fibrose Foreningens ‘Gode dage’ legater

Læs mere om cystisk fibrose:

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR