Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Pjecer og bøger

Har du brug for materialer om cystisk fibrose til uddeling på dit barns skole? Vi tilbyder at sende dig et klassesæt med forskellige informationsmaterialer om cystisk fibrose, som kan deles ud til både læreren, klassekammeraterne og deres forældre.

Materialer fra Cystisk Fibrose Foreningen

Herunder kan du se, hvilke pjecer og bøger vi har udgivet.

Cystisk fibrose kort fortalt

Pjecen ‘Cystisk fibrose kort fortalt’ giver en introduktion til cystisk fibrose, sygdommens komplikationer og behandlingsmuligheder.

Bliv medlem af Cysisk Fibrose Foreningen

Pjecen ‘Bliv medlem af Cystisk Fibrose Foreningen’ henvender sig til nye forældre til et barn med cystisk fibrose og fortæller om, hvad foreningen kan tilbyde.

Mia og Bimle

Bogen ’Mia og Bimle’ er lavet til børn med cystisk fibrose, så de kan dele bogen ud til deres klassekammerater. Tanken med bogen er at hjælpe børnene til den bedst mulige skolestart, for jo mere klassekammeraterne og deres forældre ved om cystisk fibrose, jo nemmere er det at leve med sygdommen og passe sine behandlinger uden at føle sig alt for anderledes.

Høgnis historie

Høgnis historie’ er en pixibog, der fortæller om Høgni på 9 år, som har cystisk fibrose. Du følger Høgni, når han er til kontrol på sit Cystisk Fibrose Center, og når han får sin behandling derhjemme.

Pjece om skoleliv for børn med cystisk fibrose

De fleste børn med cystisk fibrose klarer sig rigtig godt i skolen, både fagligt og socialt. Nogle vil i perioder have et øget fravær i perioder med infektioner, hjemmebehandling og eventuelle indlæggelser. Det kan medføre udfordringer og rejse en række spørgsmål, som vi forsøger at besvare.

Barnets bog om cystisk fibrose (lav-selv-bog)

Barnets bog om cystisk fibrose er en bog, som forældre kan lave sammen med deres barn, som har cystisk fibrose. Bogen støtter barnet i dets kommunikation om cystisk fibrose og kan bruges som udgangspunkt for snak med både voksne og kammerater om det at have cystisk fibrose. spillet og sunget til julemarkedet.

Information om Cystisk Fibrose

Hvis du netop har fået at vide, at dit barn (eller du) har cystisk fibrose (CF), er du naturligvis forvirret, bekymret og forskrækket. Du har mange spørgsmål angående fremtiden, sygdommen og dens behandling - og dem forsøger vi alle at samle og besvare i denne bog.

Billede af forsiden af bogen Da Angus fangede en bussemand

Da Angus fangede en bussemand

En lille historie for børn der skal suges. I bogen møder vi Angus der er på besøg på hospitalet og lærer af drengen Mads, hvordan det går til, når man skal suges. Bogen er en e-bog i E-Pub format og kan læses på tablet og telefon eller på computeren ved hjælp af Adobe Digital Edition.

Bestil materialer som klassesæt

Har du brug for materialer om cystisk fibrose til uddeling på dit barns skole? Vi tilbyder at sende dig et klassesæt med forskellige informationsmaterialer om cystisk fibrose, som kan deles ud til både læreren, klassekammeraterne og deres forældre. Læs mere om klassesæt her.

Kvinde som sidder med sit barn iført en maske

Personlige historier

Her kan du læse forskellige personlige historier om livet med cystisk fibrose.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem
Barn med maske

Brug os

Brug Cystisk Fibrose Foreningen. Vi har nemlig en lang række tilbud til dig.

Forskning

Forskning

Forskning er nøglen til ny og bedre behandling for børn og voksne med cystisk fibrose.

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR