Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Jeg kommer til at tage cyklen meget oftere

Louise Maribo Schou fik for nyligt et legat til en cykel fra Cystisk Fibrose Foreningen. Med det kunne hun købe en el-cykel, der lige giver den støtte der skal til for at Louise har overskud til at tage cyklen.

Da Louise fik mailen om, at hun havde fået et legat til en cykel, blev de planer der var lagt for dagen sat på hold. Hun ville nemlig ud og shoppe cykel med det samme, fortæller hun.

”Jeg var en tur på Bakken med min kæreste, da jeg så mailen om, at jeg havde modtaget legatet. Turen på bakken blev hurtigt forstyrret og i stedet fandt jeg den cykel jeg gerne ville have og kunne allerede hente den i butikken næste dag.”

Kommer til at tage cyklen meget oftere
For Louise betyder den nye el-cykel, at hun har meget bedre transportmulighed til alle de ting hun skal omkring til i det daglige.

”At jeg har fået en el-cykel betyder, at jeg nu har et langt større overskud når det gælder transport. Jeg kan nemt komme til og fra mit studie, se mine forældre og nemt besøge mine venner.”

Jeg kommer til at tage cyklen meget oftere og dermed vil jeg også kunne spare både tid og penge i forhold til, hvis jeg skulle tage det offentlige.” siger Louise.

Om legatet til en cykel
Legatet til en cykel var en del af Cystisk Fibrose Foreningens Gode Dage Legat-uddeling. Legatet til cykel blev givet til personer med cystisk fibrose, der havde et ønske om at komme mere ud at cykle, fordi det ville give mere livskvalitet, lette hverdagen eller forbedre sygdomstilstanden – og som havde behov for ekstra kræfter fra motoren på en el-cykel for at det ville kunne lade sig gøre.

Selve Gode Dage Legatet kan også søges til brug til en cykel eller en anden positiv oplevelse. Det uddeles en til to gange om året. Læs mere om Gode Dage Legatet, og hvordan du søger det, her.

Om cystisk fibrose
Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen.

I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.

Læs mere om cystisk fibrose:

Mand som løber

Fysisk aktivitet

Det er sundt for alle mennesker at dyrke motion og være fysisk aktiv. For børn og voksne med cystisk fibrose er det mindst lige så vigtigt – hvis ikke vigtigere – at være fysisk aktiv. Motion er nemlig en vigtig del af behandlingen, når man har cystisk fibrose.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR