Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Legatmodtager fik el-cykel: ”Det betyder mere end I aner.”

Josefine Tornehave Sloth, som har cystisk fibrose, fik Cystisk Fibrose Foreningens legat til en cykel og købte en el-ladcykel. Takket være den hjælp, el-cyklen giver, kan hun fortsætte med at hente og bringe sin datter, selvom familien er flyttet længere væk fra institutionen. Hun kan også cykle på arbejde og tage på skønne familieture med sin mand og datter. Det, at hun nu kan tage længere ture på cykel betyder desuden, at hun ikke alene kommer afsted til de ting hun skal, men at hun samtidigt får den motion, som er nødvendig for hende på grund af sygdommen.

Josefine skriver følgende om, hvad legatet til en cykel har betydet for hende og familien:

”Jeg modtog legatet på 10.000 kroner til en el-cykel og valgte at købe en el-ladcykel, så jeg kunne bruge den sammen med min datter og mand. Det har jeg ikke fortrudt!

Cyklen var meget tiltrængt, da vi for nyligt skulle flytte, og derfor ville jeg få længere til både arbejde og min datters institutionsplads. Jeg har været vant til at kunne aflevere og hente en del på cykel inden flytningen, men jeg kunne desværre se, at det ville blive besværligt. Men ikke nu med vores ladcykel!

Jeg kan fortsat få min motion, som er så vigtigt for mig, men hvor det samtidig er overskueligt grundet den dejlige hjælp fra motoren på de lange ture. Det har virkelig gjort en stor forskel, og jeg cykler gladelig både på arbejde og afsted for at hente/bringe min datter. Desuden er det jo enormt dejligt at kunne cykle på familieture uden de store problemer – og det har vi så sandelig gjort, som billedet også viser. Min datter elsker den cykel J

Jeg er sikker på, at hvis jeg ikke havde købt/fået en elcykel, havde jeg ikke kunnet tage de lange ture, som jeg kan i dag, og så havde jeg skulle planlægge min daglige motion på andre måder. Nu er jeg sikker på at få den, og samtidig kommer jeg afsted til det, jeg skal. Det er da win/win!

Så MANGE TAK for det enormt flotte legat og for hjælpen i hverdagen. Det betyder mere, end I aner.”

Om legatet til en cykel
Legatet til en cykel var en del af Cystisk Fibrose Foreningens Gode Dage Legat-uddeling. Legatet til cykel blev givet til personer med cystisk fibrose, der havde et ønske om at komme mere ud at cykle, fordi det ville give mere livskvalitet, lette hverdagen eller forbedre sygdomstilstanden – og som havde behov for ekstra kræfter fra motoren på en el-cykel for at det ville kunne lade sig gøre.

Selve Gode Dage Legatet kan også søges til brug til en cykel eller en anden positiv oplevelse. Det uddeles en til to gange om året. Læs mere om Gode Dage Legatet, og hvordan du søger det, her.

Om cystisk fibrose
Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen.

I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.

 

Vil du være med til at skabe ’Positive oplevelser’ for endnu flere børn og voksne med cystisk fibrose og deres familier?

Læs mere om cystisk fibrose:

Mand som løber

Fysisk aktivitet

Det er sundt for alle mennesker at dyrke motion og være fysisk aktiv. For børn og voksne med cystisk fibrose er det mindst lige så vigtigt – hvis ikke vigtigere – at være fysisk aktiv. Motion er nemlig en vigtig del af behandlingen, når man har cystisk fibrose.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR